23 Mart 2018 Cuma

Kalenji Kiprun Fast




Kalenji Kiprun Fast

Merhaba bu videomda Kalenji markasının 2018 yılı Performans ayakkabısı olan Kiprun Fast modelinin teknik bilgilerinden bahsedeceğim ,inceleyeceğim, ve test edeceğim.

Kısaca kalenjiden bahsedecek olursak;Kalenji Decathlonun üretimini yaptığı bir koşu markası.İsmini kenyada yaşayan bir kabileden almakta.Kabilenin özelliği ise koşan insanlardan oluşması.

Kiprun Fast modeline gelecek olursak; kalenjinin üretmiş olduğu bir performans ayakkabısı.Marka bize bu ayakkabının 10 kilometre ile maraton arasındaki yol koşularına uygun olarak üretildiğini belirtmekte.İnterval , tempo ve yarış koşulabilir.

Ayakkabının ağırlığı 43 numarada 280 gram.39 numarada 235 gram.Ayakkabının dropu ise 10 mm olmakta.

Taban bölümüde Kalenjiye özel Kalensole olarak adlandırılan darbe emici bir sünger var.Bu sünger eski modellerine göre enerji geri dönüşümünü %25 daha fazla sağlamakta ve %34 daha fazla darbe emici ayrıca konforlu.Süngerin dayanıklılığı ise 1000 kilometre olarak belirtilmekte.

Diğer markalara göre k-only olarak adlandırılan ilginç bir özellik mevcut.K-only tabanın ön tarafındaki çift yoğunluklu süngere adapte edilmiş ve her türlü adım türüne uygun bir consept.Bu sistem için kalenji bir çok koşucu ile Luxembourg entitüsünde araştımalar yapmış ve olumlu sonuçlar almış.Ekrana da bu araştırmanın bilgileri yansımakta.

Taban bölümünde zemin tutuşunu sağlamak içinde kauçuk malzeme kullanılmış.
Topuk bölümünde ise k-ring olarak isimlendirilmiş bir sistem mevcut.Bu sistem ise halka şeklinde üretilmiş bir sünger ile topuk darbe emiciliği sağlamakta.K ringde de dayanıklılığın 1000 kilometreye kadar olduğu belirtilmekte.

İsminden de anlaşıldığı gibi hız koşuları için tasarlanmış.Bu hız işlevini ise Up-Bar olarak adlandırılan taban ortasındaki plastik parça ile sağlamakta.

Ayakkabının üst meş bölümü ısı yapıştırmalar kullanılarak daha da kaliteli hale getirilmiş ve tahriş oranı azaltılmış.

Bağcıklar ise koşarken açılmaması için daha ince ve daha tutucu bir kumaştan yapılmış.
Ve artık inceleme bölümüne geçiyoruz..
-İnceleme-
Ayakkabı bir kutu ile satılmamakta.Bundan dolayı kutudan çıkaramayacağız.Bunun güzel yanı ise 
Decathlon’un hem geri dönüşüme katkısı ve hemde fiyatlara ambalaj fiyatı eklememesi.Ayrıca geri dönüşüme katkı için Decathlon mağazalarında poşetlerinde ücretli olması güzel bir ayrıntı.Ülkemizde gelecek sene bu uygulama yasalaşacak.

Ayakkabıya geçecek olursak ürünü hafifletmek ve tahrişi azalmak için ısı yapıştırmalı bir tasarım bizi karşılamakta.Ön bölümden arka bölüme kadar uzanıyor bu yapıştırmalar.

Topuk bölümünde de gece koşuları için reflektör bulunmakta.
Taban bölümünde yol tutuşu için kaliteli bir kauçuk var

Ürün üzerinde K-ring / K-only /Up-bar gibi teknolojilerin isimleri mevcut.
Bağcıklar önceki modellere göre inceltilmiş ve hafifletilmiş.Koşarken açılmaması içinde güçlendirilmiş.

Kalenjiden bu parçayı edindim. Üründe bulunan darbe emiciliği kalensole olarak adlandırılan bu köpük sağlamakta.

Ve ürünün  taban parçalarını buldum.Bu parçalardan biri parmak ucundan topuğa ulaşan kauçuk malzeme.

Bu parça ise up-bar olarak adlandırılan parça.Bu parça bize dinamizm kazandırıyor.Gördüğünüz gibi oldukça esnek ve her basmada kendini toparlamakta.

Bu bölümde de k-only olarak adlandırılan her basma tipinin desteklendiği yer mevcut.Bu bölümün çift yoğunluklu bir köpük ile desteklendiği ve bu işlemi sağladığı belirtiliyor.Ön bölüm biraz  sert.

Topukta da k-ring olarak adlandırılan bu parça bulunmakta.Bu K harfleri hep kalenjiyi simgeliyor bu arada.Oldukça  yumuşak ve 1000 kilometreye kadar dayandığı belirtilmekte.

Evet parçaları geri toparlıyorum ve biraz topuk darbe emiciliği

Biraz dinamizm

Birazda yol tutuşu ekliyorum

Ve şimdi test zamanı.
-Test-

Test bölümüne hoşgeldiniz

Koşu bandında,asfalt ve  tartan zeminlerde  testler yaptım.

Ürün bize vaat ettiği gibi oldukça dinamik ve hafif.

Tepe veya yokuş inişlerinde k-ring in darbe emiciliği oldukça işe yarıyor.

10 kilometre tempo yaptım.Ve hız koşuları için tepkisi oldukça iyi.

K-only uzun koşularda işe yaramakta.10 kilometre tempoda yorgunluktan kaynaklı içe basma 
yaşayabilmekteyim.Bu özellik kendini 6 veya 7. kilometrelerde biraz hissettirdi.Sizi hızlandırma etkisi yok ama yorgunluğu biraz geciktiriyor gibi.

Ayağı çok iyi kavramakta.Bana soracak olursanız interval ve tempo antrenmanlarınızda kullanabilirsiniz.Yarış için biraz ağır kalabilir.Ama kullanılabilir.

Bir önceki model ile Darıca yarımaratonunu koşmuştum ve oldukça iyi performans vermişti.Kalenjinin güzel bir bilgilendirmesi ise 12 kilometre hız üzeri koşuculara öneriliyor bu ayakkabı .Tempo olarak 5:00 pace üzeri diyebiliriz.

Jog  temposu için biraz sert gelebilir bu arada.Eski modele göre dikişler azaltılmış bu da kendini hissettiriyor.

Buraya kadar artı yönlerinden bahsettim.Eksi yönleri ise Türkiye de tek renk seçeneği var ayrıca ürünün dil bölümü de bana biraz kalın geldi.Giyerken dikkat etmekte fayda var biraz katlanıyor gibi.

Ayrıca Kalıbı geniş bir ayakkabı normalde 42 giyerken 41 aldım.

Fiyat performans ürünü olduğunu hatırlatmakta fayda var.Sezon fiyatı 280 tl , piyasaya göre performans ayakkabıları arasında çok iyi bir fiyat.Antrenman ve tempo koşularınız için mutlaka ayakkabılarınız arasında bulunmalı.

Burada videom sona eriyor.



Gelecek videolarda görüşmek üzere ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

BMI Calculator `Vücut Kitle İndeksi Hesaplama` Body Mass In...